Дом здравља Панчево обележио је Светски дан срца, акцијом превентивних прегледа које је спровео Центар за превенцију, за запослене у Основном суду у Панчеву.

Акцији се одазвало 80 особа запослених у суду, којима су урађене превентивне карте, основна антеопометријска мерења, измерена висина шећера у крви, као и висина холестерола и триглицерида, индекс телесне масе, измерена висина крвног  притиска, урађен ЕКГ и УЗ штитасте жлезде. На основу добијених резултата, лекари су их саветовали како да предупреде кардиоваскуларне болести или ако је болест већ присутна, како да отклоне факторе ризика и спрече компликације. Заказивани су превентивни прегледи дојки, ДЕXА преглед и гинеколошки прегледи.

Ове превентивне акције су значајне како би се путем превентивних прегледа откриле неке прикривене неправилности и како би се људи упознали са факторима ризика, и едуковали како спречити компликације болести.

Дом здравља Панчево наставиће са низом активности и акцијама превентивних прегледа и током месеца октобра, обележавајући дане из Календара здравља на тему хроничних незараних болести.

 

Дом здравља Панчево