Поводом обележавања Националне недеље оралног здравља, запослени у Служби стоматолошке здравствене заштите, докторка Марија Црвенков и стоматолошка сестра Љиљана Крајчески посетиле су забавиште у Омољици и одржале деци предавање,  на тему: ,,Чувам своје здравље поносим се осмехом“ са циљем да их науче техници правилног одржавања хигијене уста и зуба и објасне због чега је важно имати чисте и здраве зубиће. Докторка Марија је сваком детету прегледала зубе, а сестра Љиља им је детаљно показала како да их перу и правилно одржавају хигијену, како би увек били здрави и са блиставим осмехом.

Објаснила им је да правилна нега подразумева да прање зуба треба да траје око 3-5 минута. Четкицом треба што темељније, кружним покретима од зубног меса према зубу, најпре обухватити предњу, затим унутрашњу површину, а потом и гризне површине свих зуба. Приликом прања зуба лаганим кружним покретима четкицом треба масирати и зубно месо, и обавезно очеткати и језик, на којем се итекако скупљају бактерије. Након употребе четкицу за зубе треба темељно опрати и добро осушити, а на шест до осам недеља треба је обавезно заменити новом.

Када је реч о пасти за зубе, препоручују се оне које садрже флуор, који јача и штити зубе.

Објаснила им је да постоје ствари које су веома лоше за зубе: газирани сокови, слаткиши, бомбоне, грицкалице , јер садрже много шећера, а он је један од главних криваца за каријес, те је неопходно правилном техником прања зубића одстранити све нечистоће и наслаге са њих и појаснила им је да одржавање оралне хигијене основни предуслов здравља, како уста и зуба, тако и целог организма. У јуну је у плану да деца дођу у стоматолошку ординацију на флуоризацију зубића и да покажу како су научили да перу зубиће.