Ученици шестих разреда Основне школе ,,Аксентије Максимовић“ у Долову, били су у посети стоматолошкој ординацији у Долову. Др Лотреан Флавиус и стоматолошка сестра Мерима Рогић  радили су систематске прегледе деци узраста 12 година и едуковали их колико је важна превентива и хигијена зуба као и редовне посете стоматологу. Саветовали су их и о правилном одабиру четкице и о здравој исхрани, као и о контролисаном уносу слаткиша и грицкалица. Одржали су предавање ,, Правилна техника прања зуба“ , и свима је на моделу показано како се правилно перу зуби, након чега су сва деца прегледана.

Стоматолошка служба Дома здравља редовно спроводи законски обавезне систематске прегледе у основним (градским и сеоским) и средњим школама. Систематски преглед подразумева: преглед зуба и вилице, уочавање ортодонтских неправилности (неправилан раст и распоред зуба), обуку за прање зуба, уочавање френулума (сапет језик) и флуорисање.

 

Сви радно ангажовани на Одсеку дечје и превентивне стоматологије Службе стоматолошке здравствене заштите Дома здравља Панчево обављају стоматолошке прегледе деце, спроводе потребне мере превенције и ангажовани су у раном откривању болести у области стоматолошке здравствене заштите која се спроводи у предшколским, основношколским и средњешколским установама града Панчева.