Служба стоматолошке здравствене заштите обележила је Националну недељу оралног здравља и у Банатском Новом Селу. Докторка Снежана Поморишац и стоматолошка сестра Бранкица Младен посетиле су малишане у вртићу у Банатском Новом Селу и едуковале их колико је важна превентива и хигијена зуба као и редовне посете стоматологу. Одржале су предавање ,,Чувам своје здравље, поносим се осмехом“, причале су им о оралној хигијени, о правилној исхрани, након чега су сва деца прегледана и свима је на моделу показана правилна техника прања зуба и одржавања хигијене усне дупље. Објасниле су деци да постоје ствари које су веома лоше за зубе, а то су грицкалице, слаткиши, газирани сокови, бомбоне, јер садрже много шећера, а он је један од главних криваца за каријес.

Деца су са својим васпитачима направила паное, поводом Националне недеље оралног здравља.

 

Наши стоматолози имају пуно искуства у раду са децом. Стрпљењем и посвећеношћу постижу то да их деца заволе и поверују им. То је здрав основ на коме се гради даља сарадња и на овај начин се приближава одлазак стоматологу, ствара се пријатнији доживљај за одлазак у стоматолошку ординацију и да се интервенција схвати са што мање бојазни и страха.

Кроз овакав вид посета и упознавања деце са стоматологом, деца после са радошћу и осмехом, а без страха прихватају одлазак код стоматолога.

Служба стоматолошке здравствене заштите наставиће превентивне прегледе деце и предавања о хигијени уста и зуба у свим селима и у свим образовним установама у Панчеву.