Служба стоматолошке здравствене заштите обележила је Националну недељу оралног здравља и у Банатском Бреатовцу. Др Снежана Поморишац и стоматолошка сестра Бранкица Младен посетиле су вртић у Банатском Брестовцу и едуковале децу колико је важна превентива и хигијена зуба као и редовне посете стоматологу. Одржале су предавање ,,Чувам своје здравље, поносим се осмехом“, причале су им о оралној хигијени, о правилној исхрани, након чега су сва деца прегледана и свима је на моделу показана правилна техника прања зуба и одржавања хигијене усне дупље.

Кроз овакав вид посета и упознавања деце са стоматологом,  деца после са радошћу и осмехом, а без страха  прихватају одлазак код стоматолога.

Превентивни прегледи су основ здравља уста и зуба сваког детета. Нега зуба и орална хигијена су на првом месту како би зуби били здрави, а деца која имају здраве зубе, лакше жваћу и уносе више нутритијената у организам. Такође, лакше науче да говоре, а гласове изговарају јасно и без тешкоћа. Уколико зуби нису здрави, то може негативно да утиче на организам и опште добростање.

 

Служба стоматолошке здравствене заштите наставиће превентивне прегледе деце и предавања о хигијени уста и зуба у свим селима и у свим образовним установама у Панчеву.