Поводом обележавања Националне недеље оралног здравља, запослени у Служби стоматолошке здравствене заштите, докторка Марија Црвенков и стоматолошка сестра Љиљана Крајчески посетиле су забавиштанце у Омољици и одржале деци предавање,  на тему: ,,Чувам своје здравље поносим се осмехом“ са циљем да их науче техници правилног одржавања хигијене уста и зуба и објасне због чега је важно имати чисте и здраве зубиће.

Докторка Марија је сваком детету појединачно прегледала зубиће, а сестра Љиља им је детаљно показала како да их перу и правилно одржавају хигијену, како би увек били здрави и са блиставим осмехом. На разне шаљиве начине показивале су им како да одржавање хигијене претворе у забавни догађај током дана, са назнаком колико је важна сама техника чишћења зуба, јер је неопходно одстранити све нечистоће и наслаге са њих и појасниле им је да одржавање оралне хигијене основни предуслов здравља, како уста и зуба, тако и целог организма.

 

У јуну је у плану да деца дођу у стоматолошку ординацију на флуоризацију зубића и да покажу како су научили да перу зубиће.

Служба стоматолошке здравствене заштите наставиће превентивне прегледе деце и предавања о хигијени уста и зуба у свим селима и у свим образовним установама у Панчеву.