Национална недеља здравља уста и зуба, обележава се треће недеље маја. Слоган овогодишње Националне недеље је „Чувам своје зубе - поносим се осмехом”. Цела недеља ће бити усмерена на превентивне активности и едукацији и тим поводом гости одељења дечије стоматологије су били малишани из вртића „Љиљан” који су добили основне информације како да чувају своје зубе. Рађени су превентивни стоматолошки прегледи и едукација деце о правилном одржавању хигијене усне дупље, приликом чега су деци уз игру и осмех др Александра Крестић Станић и стоматолошка сестра Биљана Величковић објасниле значај прања зуба, штетност узимања слаткиша, значај правилне исхране, како зубе прати после оброка и скинути штетне наслаге да се не би задржавале и квариле зубе.

По обављеном предавању, деци је послужено воће чиме су им запослени на дечијој стоматологији скренули пажњу колико је важно да се здраво хране.

Запослени у Служби стоматолошке здравствене заштите обилазе предшколске и школске установе на територији општине Панчево где држе предавања на тему како правилно прати зубе, шта треба јести и зашто је то важно, и обављају се превентивни стоматолошки прегледи.

Зато се инсистира на превентивним прегледима већ од ницања првих зубића, а касније се кроз одлазак стоматолошких тимова у дечије установе као и долазак деце у стоматолошке ординације, приближава деци све оно што би могло да унесе страх.

Кроз овакав вид посета деца са радошћу и осмехом прихватају одлазак код стоматолога. Тако овогодишњи слоган ,,Чувам своје зубе, поносим се осмехом“ кроз нашу радионицу добија прави смисао и све ово се ради, да би се подигла још више свест о значају оралног здравља, јер је циљ свега овога добро опште здравствено стање.