Дана, 15. маја 2023. године, је одржано прво међушколско такмичење „Здрава школа” где су своје знање о здрављу ставили на мегдан ученици ОШ „ Мирослав Мика Антић”, ОШ „Братство јединство” и ученици ОШ „Борислав Браца Петров”. Само такмичење протекло врло напето, где је победу издејствовала екипа из ОШ „ Мирослав Мика Антић” и тиме постала прва екипа финалиста.

У уторак 16.05.2023. је на реду друго међушколско такмичење у ОШ „Васа Живковић” где ће поред екипе домаћина своје знање о здрављу бранити и ученици ОШ „Стевица Јовановић” и ОШ „Јован Јовановић Змај” из Панчева.

У среду 17.05.2023. ће се одржати треће међушколско такмичење у ОШ „Ђура Јакшић” где ће поред екипе домаћина своје знање о здрављу бранити и ученици ОШ „Свети Сава” , ОШ „Бранко Радичевић” и ОШ ,,Исидора Секулић“ из Панчева.

Да подсетимо, „ Здрава школа” је такмичење четвратка које се одржава десети пут  у организацији Службе поливалентне патронаже Дома здравља Панчево. Нажалост услед епидемиолошке ситуације у вези са вирусом Ковид19 нисмо га одржавали две године.

 

Како су се за такмичење пријавиле све основне школе из града Панчева, тако је ова акција заузела озбиљну размеру и значај за здравствено образовање у нашем граду.

Тренутно је у току међушколско такмичење које ће дати три екипе финалиста које ће своје знање о здрављу измерити у финалу у среду 24. маја 2023. год. у 12 сати у једној од школа које ћемо изабрати 17. маја након међушколског такмичења, када будемо знали све финалисте, када се полуфинална такмичења заврше.

Лична и комунална хигијена, болести прљавих руку, ланац заразе, вашљивост, здрави стилови живота, човеково тело, пубертет су само неке од тема које Служба поливалентне патронаже спроводи у свом здравствено васпитном раду са школском децом и које ће бити обрађене на такмичењу.

Дом здравља Панчево