Данас се широм света обележава 5. мај, Међународни дан бабица. Занимање бабица један је од најлепших, најодговорнијих и најхуманијих позива, а свој празник, 5. мај, који се обележава од 1992. године, са циљем да се ова професија промовише, већина њих проводи радно. Бабице, као стручне медицинске сестре су спона између пацијента и доктора, и веома су битне за жене које се налазе у фази највећег бола и радости. Посао бабице је изузетно тежак, али и прелеп, јер је за њега потребно много љубави и стрпљења. Због тога се на Међународни дан бабица скреће пажња на њихов значај за изградњу бољег здравља и ојачавању структуре породице и заједнице.

 

Бабица је један од најлепших, најхуманих и најодговорних позива. Она је у животу труднице једна од битнијих особа, јер је прати од првог дана трудноће, па све до после порођаја.

Бабице имају привилегију да учествују у рађању новог живота, да тај најрадоснији тренутак поделе са мајком и зато овим послом треба да се баве искључиво оне које су хумане и племените. Посао бабице је да увек помогне породиљи и учини све што је у њеној моћи да на свет дође здрава беба.

Драге бабице, ваш позив садржи оно најлепше у људском бићу. То је човечност и преданост позиву. Будите увек свесне колико доприносите човечанству.

 

Свим драгим колегиницама бабицама честитамо Међународни дан бабица!

 

Дом здравља Панчево