У жељи да се помогне и олакша суграђанима да лакше добију бројеве телефона свих служби и амбулати у Дому здравља Панчево, уведен је нови број телефона за информације 331-245 на који ће се јављати телефонисти. На телефонској централи  раде особе са инвалидитетом, слабовида лица. Они су и раније обављали посао телефониста, док је телефонска централа Дома здравља била у функцији, међутим од када је дошло до квара на централи, сви позиви су били пребачени у директоријум на 317-901.

Како би се број у директоријуму растеретио и како би служио за сложенија питања, уведена је нова линија 331-245,  где ће се јављати наши телефонисти и ту ће грађани моћи да добију информације везане за бројеве телефона свих Здравствених амбуланти и служби из Дома здравља.

Централа  Дома здравља је полуатоматска и наши телефонисти немају могућност да пребацују локале као раније, али позивом на број 309 и одређени број локала, грађани могу директно да добију све службе. Ако нису упознати са бројем локала, ту информацију могу видети на Сајту Дома здравља Панчево или телефонски, позивом на број 331-245 – рекла је Тијана Бикар Јаћимовић, шеф Одељења социјалне медицине и здравствене статистике.

 

За сада путем тог броја даваће се информације о бројевима телефона, а у плану је да се прошири спектар информација и телефонисти ће убудуће давати информације о распоредима рада лекара, дежурствима и свим сервисним информацијама које иначе постављамо на сајт Дома здравља Панчево.

Нови број Дома здравља 331-245 радиће у почетку у пре подневној смени од 7 до 15 часова, док се оператери не уходају, а потом у две смене, како би грађани могли да добију информације од 7 до 20 часова.

Позивамо грађане да прате информације које објављујемо на сајту Дома здравља Панчево, као и на фејсбук и инстаграм страници Дома здравља Панчево. Ту објављујемо сва обавештења, новине, промене, најављујемо акције превентивних прегледа, савете лекара, као и фотографије свих дешавања и обележавања, рада свих служби као и неке ствари које нису видљиве грађанству, а ми их у Дому здравља свакодневно радимо – рекла је Тијана Бикар Јаћимовић, шеф Одељења социјалне медицине и здравствене статистике и администратор сајта Дома здравља Панчево.

 

Видео можете погледати овде: https://www.youtube.com/watch?v=D1vQ4pWxRLQ