У Дому здравља Панчево одржана је Континуирана едукација од стране Патеровог завода из Новог Сада.Предавање је обухватало више области на тему зооноза.

Прва тема била је Лајмска борелиоза и друге бактеријске болести које преносе крпељи у Европи и Србији, са освртом на најчешће патогене и клиничке манифестације обољења.

Друга тема предавања била је ,,Крпељски менингоенцефалитис и друге вирусне болести које преносе крпељи у Европи и Србији“

Трећа тема предавања била је ,,Биологија и екологија крпеља на нашим просторима, фактори ризика. Значај ксенодијагностике у третману пацијената са инфестацијом крпељима.“

Говорило се о дијагностичким третманима и вођењу пацијената инфестираног од стране крпеља, као и демонстрација правилне технике вађења крпеља.

Предавачи су били спец. др мед. Драгана Мијатовић и асистент др мед. Павле Бановић и др Верица Симин, научни сарадник.

 

Након акредитованог курса водила се дискусија и одговори на питања у вези са темама су биле заступљене на предавању и евалуација успеха курса и додела сертификата.

Дискусија по свим питањима је била конструктивна и свако је кроз комуникацију могао да изложи своја искуства и сугестије. Како нешто усавршити, побољшати и унапредити кроз квалитет рада у оквиру своје установе. Стручни предавачи су наравно били ту да помогну усмере и упуте присутне у све недоумице.

Овакав вид континуиране едукације је веома добар начин комуникације и начин да запослени међусобно размене искуства из праксе.

 

Дом здравља Панчево