У Медицинској школи "Стевица Јовановић" Панчево, у уторак 24. јануара 2023. године одржан је "Дан реанимације 2023". Служба хитне медицинске помоћи Дома здравља Панчево одржала је ученицима предавање на тему реанимације, као и обуку за пружање прве помоћи. Поред представника Службе хитне медицинске помоћи Панчево, едукатори на акцији су били и представници Црвеног крста из Панчева и Ковина, као и представници Опште болнице Панчево.

Акцију су подржале директорка Дома здравља Панчево др Зорица Сокић и главна сестра Маја Крачун, као и начелник Службе хитне медицинске помоћи др Зоран Манасијевић.

Ученици су прошли шест тачака на којима су обучени за различите аспекте реанимације: оживљавање одрасле особе, детета и бебе техником основне животне потпоре, реанимација уз аутоматски спољашњи дефибрилатор (АЕД), примена напредне животне потпоре као и примена савремене технологије у реанимацији.

Циљеви ове активности су промовисање правилних, сврсисходних и правовремених поступака у циљу спашавања живота,превенције компликација, скраћење трајања рехабилитације и болничког лечења; промовисање актуелних протокола у реанимацији у различитим ситуацијама; популаризација прве помоћи, као животне вештине и освежавање знања матураната Медицинске школе из ове области, као и надоградња знања савременим смерницама.