Поводом обележавања Дана борбе против рака грлића материце Превентивни центар Дома здравља у Економској школи  „Паја Маргановић“ организовао је едукативно предавање за ученице ове школе. За адолесценте ово предавање је било веома корисно.

Сви запослени у  Економској школи „Паја Маргановић“  имали су прилику да измере притисак, телесну масу и ниво шећера у крви. Превентивни прегледи могу спречити развијање различитих врста карцинома од којих најчешће обољевају људи средњих година, рекла је  докторка Ана Митрић.

Професори ове образовне установе су се у великом броју одазвали на превентивне прегледе свесни њиховог значаја, истакла је Нада Ранковић помоћница директора. Такође је навела да су едукативна предавања добра за адолесценте због тога што и поред много извора информација, млади недовољно знају  како да се заштите од различитих вируса.

Превентивни прегледи су  важни јер се болест може спречити у раној фази, кажу стручњаци. Представљају и одличну прилику да се избегне гужва и заказивање код одабраног лекара.