Превентивни прегледи веома су значајни, јер нам омогућавају да проверимо своје здравствено стање и уколико има повећаних вредности шећера у крви, масноћа праћених повишеним притиском. То спада у велики ризик за настанак многих хроничних болести. Можемо на време да реагујемо и спречимо да до развоја болести дође. Без заказивања и одласка код лекара најлакши је начин да проверимо своје здравље, зато су Општа болница Панчево и Превентивни центар Дома здравља Панчево организовали акцију, те су своје здравље  проверили житељи Омољице.

- Предности нашег новог ДЕМО ултразвучног портабилног апарата су се управо показали на терену у Омољици, када је у току превентивних прегледа нестала струја, а апарат је несметано наставио с радом. У Омољици су се данас, поред осталог, радили и ултразвучни прегледи абдомена – казао је др Стојан Вишекруна, директор Дома здравља Панчево.

Општа Болница и Дом здравља, па и комплетна локална самоуправа и Месне заједнице се труде да стигну до сваког насељеног места и организују превентивне прегледе, јер они поред тога што су брзи и лаки, омогућавају да се открију и теже болести.

 

ИЗВОР: РТВ Панчево, 6. јул 2019. године