Велико интересовање било је  мештана Јабуке за превентивне прегледе који су организовани у Месној заједници Јабука. Поново су имали могућност да без чекања, упута и књижице ураде основне прегледе, добију савете од лекара и због тога су били веома задовољни.

 Мештани Јабуке су уз претходно заказивање у Месној заједници могли да иду на  ултразвук абдомена, који је радила начелница Радиологије у панчевачкој болници, докторка Бранка Вујасиновић.

Сто осамдесет становника Јабуке искористило је могућност да провери холестрол, шећер, висину, тежину и добије савет лекара.

- Овај превентивни преглед има једну нови димензију зато што смо данас донели ДЕМО апарат, то је ултразвучни портабилни апарат који се може носити свуда. Ја се надам де ћемо у следећих пар недеља имати ултразвучни апарат са којим ће моћи да се обаве различити прегледи. Истина је да су стручна лица за медицински рад неопходна али исто тако је и битно да имају са чим да раде – рекао је др Стојан Вишекруна, директор Дома здравља Панчево.

ИЗВОР: РТВ Панчево, 29. јун 2019. године