Амбуланте панчевачког Дома здравља у Долову, Омољици и Јабуци добиле су по један нови аутомобил. Нове „шкоде фабије“ користиће патронажне службе ових насељених места, а у плану је и да осталих шест села добије овакву донацију.

У присуству градоначелника Панчева Саше Павлова и представника локалних самоуправа, директор Дома здравља Панчево др Стојан Вишекруна поделио је кључеве нових аутомобила амбулантама у насељеним местима Долово, Омољица и Јабука. По једну „шкоду фабију“ користиће патронажне службе ових насељених места, како би својим становницима пружили неопходну помоћ. Средства је обезбедио Град Панчево, уз помоћ донатора. Градоначелник Саша Павлов најавио је додатна улагања у здравство, а директор Дома здравља др Стојан Вишекруна објаснио је колико је то важно.

Први кључеви додељени су амбуланти у Долову.

У присуству представника локалне самоуправе, чланова Градског већа и медицинских радника кључеви нове „шкоде фабије“ уручени су радницима амбуланте у Омољици.

И становници Јабуке убудуће ће имати бољу здравствену негу, јер је нови аутомобил добила и амбуланта у овом насељеном месту.

Најављено је и да ће преосталих шест насељених места, која припадају Панчеву, добити возила за патронажну службу. Планирана је и набавка ЦТГ апарата и мобилног ултразвучног апарата, за које су већ обезбеђена средства.

 

Извор: РТВ Панчево, 26. јун 2019. год.