Велике врућине нису утицале на одзив житеља Омољице који су искористили могућност да провере своје здравље. Као и у другим местима највеће интересовање било је за ултразвучни преглед штитасте жлезде.  Исти здравствени проблеми као и у другим насељеним местима: вишак килограма и повећана масноћа у крви.

- Ове акције су увек добро посећене, радимо класично мерење притиска , вредности шећера и масноће у крви. И овде данас у Омољици радимо ултразвучни преглед штитасте жлезде. Саветовао бих свим грађанима да се због високих температура без потребе не излажу сунцу и да све неопходне активности обаве у раним јутарњим сатима или касно поподне – рекао је др Стојан Вишекруна, директор Дома здравља Панчево.

Акцију превентивних прегледа поздравили су Омољичани, а неки су нам рекли да своје здравље контролишу најчешће када се организују овакве акције.

Без заказивања, упута и здравствене књижице обављена је још једна акција превентивних прегледа у организацији Дома здравља Панчево, Опште болнице Панчево, Завода за јавно здравље и МЗ Омољица.

 

ИЗВОР: РТВ Панчево, 16. јуни 2019. године