Сваке године се на дан рођења Флоранс Најтингејл, зачетнице модерног сестринства, светом обележава Међународни дан сестринства. И ове године обележен је у Панчеву у сарадњи Дома здравља, Опште болнице, Завода за јавно здравље и Медицинске школе. Марија Кркобабић, главна сестра Дома здравља рекла је да не може свако да се бави овим позивом. Осим знања, које свако поседује, за овај позив је важно да тај неко буде толерантан, хуман, спреман на разне ситуације и увек прибран, како би правовремено могао да реагује.

 

Заједничким снагама, а поводом Међународног дана сестринства на платоу испред Дома здравља, ова здравствена установа у сарадњи са Општом болницом, Заводом за јавно здравље и Медицинском школом организовала је превентивне прегледе.

Како је истакао директор Дома здравља, Стојан Вишекруна, користи се свака прилика како би се организовали прегледи који омогућавају грађанима да на брз и ефикасан начин провере своје здравље.

У овиру Дома здравља је и Развојно саветовалиште, које са својим тимом води рачуна о развоју и расту детета. Превентивним радом се баве психолог, логопед, педијатар и едукована медицинска сестра.

И мишљења грађана су позитивна на све акције превентивних прегледа

Сваке године се на дан рођења Флоранс Најтингејл, зачетнице модерног сестринства, светом обележава Међународни дан сестринства.

 

Видео прилог погледајте ОВДЕ

 

Извор: РТВ ПВО, 10. мај 2019. год.