Александра и Саша Димитријевић после 13 година брака и много покушаја вантелесне оплодње, у јануару су добили близанце Петра и Павла. Патронажна сеста Јелена Митић, са њима је још од Александрине трудноће и каже да се труд, жеља и упорност увек исплате. Петар и Павле после боравка у инкубатору, добро напредују.

 

Тринаест година траје борба Александре и Саше Димитријевића да постану родитељи. Александра каже да су покушавали на свим клиникама код нас да добију дете и да им је то напокон успело у Солуну прошле године. Прво није веровала када јој је лекар саопштио да је трудна и да ће добити близанце и да се тада осећала и срећно, али и уплашено.

 

Јелена Митић, патронажна сестра панчевачког Дома здравља била је велика помоћ Александри још за време трудноће. Поред њене мајке прва је била ту да помогне када су се родили Петар и Павле.

 

Александрина мајка Весна живи близу Бруса и вест да је добила унучиће близанце је јако обрадовала. Данас помаже Александри и каже да јој ништа није тешко, јер деца су живот.

 

Патронажне сесте по одобрењу Фонда за здравствено осигурање 5 пута иду у посету мајкама са бебама, али то чине и више пута ако се мајка не снађе или ако процене да је то неопходно породицама. Служба поливалантне патронаже панчевачког Дома здравља у последњих 6, 7 година знатно је унапређена и опремљена, а купљена су и нова возила средствима из градског буџета.

 

 

Видео прилог можете погледати ОВДЕ

 

 

Видео прилог можете погледати ОВДЕ