Ускоро у све амбуланте Дома здравља стижу нове дозе вакцине против сезонског грипа. Иако је већ подељено три хиљаде доза показало се да то  није довољно за све угрожене категорије пацијенaта  који су се пријавили у својим амбулантама за вакцинацију.

Све количине вакцина против сезонског грипа односно  три хиљаде доза које су стигле у Дом здравља и дистрибуиране по амбулантама подељене су за неколко дана.

Међутим због повећаног броја пацијента који имају право на бесплатне вакцине које су намење угроженим категоријама пацијента који треба да се заштите због хроничних болести од којих болују , требовано је нових 300 доза.

Ми смо  послали захтев за додатне дозе вакцине за почетак смо наручили 300 .Миcлим да се по свим амбулантама праве спискови и пацијенти чекају да вакцине стигну, Могу рећи да има још заинтерeсованих .То нису пацијенти који тек тако желе да приме вакцину већ припадају групи којима је то неопходно. Особе старије од 60 година са хроничним болестима , астма, кардиoваскуларне болести.  За пацијенте који  не припадају категорији болесника  која има право на бесплатну вакциину   могу купити вакцину  и  биће вакцинисани у својој амбуланти али само уз потврду коју треба да траже у апотеци.
Могу ту вакцину да купе у апотеци да се испоштује хладни ланац и добију потврду из апотеке.

Докторка Алексић напомиње да је важно  да се пацијенти вакцинишу неколико недеља пре појаве грипа како би стекли имунитет. Годинама у назад највећи број оболелих у нашој  земљи од грипа јавља се током децембра и јануара.

Видео прилог можете погледати овде.

Извор РТВ Панчево, 6. 11. 2018. године