Фиксне протезе понекад украшене и цирконима све чешће сусрећемо код младих девојака које желе да исправе одређене недостатке и имају леп осмех. Фиксни ортодонски апарати постављају се и у Дому здравља на одељењу стоматологије.

- Протезе се постављају се када постоје компликације и вилични деформитети, деформитети у положају у односу на зубе, када мобилна терапија не даје резулате. Веома добра терапија , веома успешна, али морамо да истакнемо да су у току ове терапије пацијенти у високом ризику за настанак каријеса, гингивита и зато је важно да у току ове терапије буде укључен цео тим, дечији стоматолог и парадентолог – казала је др Наташа Мартић стоматалог .

Леп осмех и бели зуби су нешто чему сви тежимо. Посебно код младих девојака избељивање зуба је популарно. То није агресивна метода уколико се поштују процедуре и то се ради код стручњака. Међутим, када желимо да прођемо јефтине и преко интернета купујемо разне непроверене препарате може доћи до озбиљних последица.

- Проблеми настају оног тренутка када људи раде на своју руку и купују препарате за избељивање зуба који не дају резултате, а могу оштетити глеђ. Једна од негативних последица која се јавља после бељења је појачана осетљивост зуба на термичке надражаје - казала је др Мартић.

Цене за постављање фиксне протезе су око 45 хиљада динара по луку, односно вилици. Апарат се носи две године, а у цену су укључени и сви контролни прегледи.

Видео прилог можете погледати овде.

Извор: РТВ Панчево, 16. јули 2018. године