" Заказивања прегледа код изабраног лекара пацијент може обавити путем Кол-центра, мејла или телефоном, од недавно уз помоћ апликације "Изабрани докотор" за мобилне телефоне, коју је поставило Министарство здравља. За младе људе то је олакшавајућа околност јер за 30. секунди могу да закажу преглед код изабраног лекара, али јављали су се одређени проблеми који се у ходу превазилазе - наглашава докторка Тања Алексић.

- У тој апликацији, кад је пацијенти буду отворили, приказаће се све оно што је рађено у електронском картону, тако да пацијент може да прати све што се ради у картону. То су новине и за нас и за пацијенте.  Дешавају се грешке и могу бити истовремено заказана два пацијента, па долази до проблема - каже др Тања Алексић, начелница Опште медицине.

 Потребно је мало стрпљења, али најважније је да захваљујући хроничној терапији која се пацијетима преписује до шест месеци, остаје више простора за пацијенте којима је преглед неопходан, као и за превентивне прегледе.

Мобилну апликацију "Изабрани доктор" грађани могу бесплатно да преузму са Гугл - плеј продавнице. За активацију апликације потребно је унети лични идентификациони број осигураника са картице здравственог осигурања, као и број мобилног телефона на који ће бити послат ПИН за активацију.

Видео прилог можете погледати овде.

Извор РТВ Панчево, 23. јун 2018. године