Екипа Хитне помоћи посетила је вртић „Снежана “ у Качареву и вртић у Банатском Новом Селу . Деци је приказан кратак цртани филм о раду хитне помоћи, а после тога, имали су прилику да се друже са лекарима, да им постављају питања, а главна атракција је био улазак у санитетско возило. 

Око сто малишана из вртића „Снежана“ са великим аплаузом дочекали су екипу Хитне помоћи који су дошли у њихов вртић да им приближе свој позив , објасне када треба позвати број 194 и ослободе их евентуалног страха од одласка код лекара. Групе деце узраста од три до шест година били су веома радознали да дотакну слушалицe, добију шприц а неки су се добровољно пријављивали да их лекар прегледа.

Ово је јединствен пројекат у Србији здравствено едукативнoг предавања у предшколским и школским установама а заинтересованост je вeликa. Битно је да се не створи страх од лекара јер  ми смо ту  да будемо од помоћи.-кaжe дoктoр Стојан Вишекруна,директор Дома здравља.

Овде је атмосфера дивна .Ово je mанифестација која се дуги низ година организује на територији општине Панчево .Служба Хитне помоћи Дома здравља обилази предшколске установе .Циљ је да  деца упознају шта ми радимо ,добијемо здравствене раднике, и да се смањи доза страха .-

Ја сам им давао да чују како срце ради и да се смањи доза страха која је код деце увек присутна и да је ово узраст где ми стичемо нове здравствене раднике јер деца у овом узрасту већ полако имају неку визију шта им се у животу свиђа, изјавио је доктор Зоран Манасијевић,начелник службе Хитне помоћи

Велко интерсовање малишана је било за шприцеве ,дa  дотакну лекарске слушалицe, превијали су једни друге . Највеће интерсовање малишана било је за санитет Хитне помоћи , сви су желели да уђу и притисну сирену .

Екипа Хитне помоћи после Качарева обишла је и децу из вртића у Новом Селу. Видео прилог можете погледати овде

ИЗВОР РТВ Панчево 30. мај 2018.године