У петак  28. јуна 2024. године у просторијама Дома здравља Панчево одржана је континуирана едукација заздравствене раднике, на тему ,,Заразне болести - промоција здравља и превентивне активности у Републици Србији", која је обухватила више области и носила 6 бодова за слушаоце.

Предавачи су били  прим. др сци. мед. Ирена В. Лазић, прим. др сци. мед. Катарина Боричић и др Мирјана Тошић, спец.социјалне медицине из Института за јавно здравље Србије и Универзитетске дечије клинике Тиршове.

ВД директора Дома здравља Панчево, др Зорица Сокић, отворила је овај скуп и поздравила присутне.

У оквиру предавања о заразним болестима, спроведена је радионица у којој су активно учествовали сви слушаоци. Дискусија по свим питањима је била конструктивна и свако је кроз комуникацију могао да изложи своја искуства и сугестије. Стручни предавачи су наравно били ту да помогну усмере и разјасне присутнима све недоумице. Овакав вид континуиране едукације је веома добар начин комуникације и могућност да запослени међусобно размене мишљења и искуства из праксе.

Дом здравља Панчево ће и убудуће настoјати да организује и спроводи овакав вид континуиране едукације, како би олакшао запосленима да у оквиру своје Установе имају могућност да одлушају предавања, стекну нова знања и прикупе неопходне бодове неопходне за лиценцу за рад.

 

Дом здравља Панчево