У Месној заједници ,,Центар“ одржани су превентивни прегледи у организацији Дома здравља. Одзив грађана је био велики и то је довољан показатељ колико је значајно спроводити овакве акције што чешће. Грађани су могли да измере притисак, повишен шећер и да провере стање штитасте жлезде.

Поред прегледа ту су и савети за правилну исхрану. Докторка Наташа Недељковић је изјавила да пацијенти морају редовно узимати своју терапију како би очували свој кардиоваскуларни систем и како не би дошло до озбиљних обољења.

Према речима директора Дома здравља, др Стојана Вишекруне одзив је више него одличан и већ у првих пола сата се прегледало тридесеторо пацијената.

Месна заједница „Центар“ је једна од најбројнијих, али без обзира на то није било дугог чекања, јер је био велики број доктора и грађани су обавили основне прегледе без већег задржавања.

Превентивни прегледи су одлична прилика да се избегне гужва и заказивање код одабраног лекара. Препоручује се свим грађанима да искористе то и да спрече могуће болести већ у раној фази.

 

ИЗВОР: РТВ Панчево, 2. новембар 2019. године