Током претходне ноћи у амбуланти Службе хитне помоћи било је доста посла. Највећи број пацијента потражило је помоћ лекара због високог крвног притиска и гушења. Сваке ноћи неколико пацијента долази  и због вађења крпеља. Најосетљивији на промене времена су кардиоваскуларни болесници.

Зависно од високих температура које  често не пријају хроничним болесницима и утичу на погоршања стања њихове основне болести варира и број пацијената који посети амбуланту хитне помоћи и потраже помоћ лекара.

Ноћас доста амбулантних прегледа око 60 а прошле ноћи око 39 скоро упола мање.Вероватно како и ове временске прилике осцилирају тако и пацијенти долазе до хитне помоћи.

Амбулантни прегледи су нам још увек проблем велике гужве , мислим да је то проблем због заказивања код свог изабраног лекара.Зато апелујем на грађанство да своје проблеме решавају код свoг лекара и да то не остављају за вечерње сате , зато што смо ми теренска служба и зато што имамо доста транспорта  везаних за Београд где цела екипа одлази на терен на неколко сати.-каже начелник хитне помоћи др Зоран Манасијевић.

Уколко се деси да су све екипе хитне помоћи на терену диспичар има упут којим се пацијент упућује у Општу болницу. Зато је важно да уколко пацијент има тегобе током дана потражи помоћ лекара у својој амбуланти јер Служба хитне помоћи је преоптерећена.

Прилог можете погледати овде.

ИЗВОР РТВ Панчево 20. јун 2018.године